Friday, December 31, 2010

Target dan Rahsia saya

Happy New Year my dear friend (; How's today? Azam yang disematkan dalam dada 2,3 hari lepas still ingat ke? hehe Azam..hehe mcm name orang pulak. Aku pun ada azam, tapi aku tak panggil ia Azam. Sebb setiap kali aku buat azam, aku mesti tak dapat apa yang aku harapkan, malah aku ditimpa sial lagi. Maka, word azam telah aku hapuskan dan digantikan dengan target. Ape lah agenda yang Tuhan telah aturkan yang bakal aku tempuh dan terokai selepas ni. Mungkin juga tahun ni tahun terakhir kita berada didunia. Siapa tahu kan? Tuhan telah aturkan ia dari azali lagi jadi kita hanya menjalankan kehidupan dan sujud kepadaNya saje.

Target aku ialah aku akan menghormati orang seperti mana orang menghormati aku and vice versa. (Mungkin ada yang tak memahami vice versa. Maksudnya 'sebaliknya'. hee saje guna ayat rare2. Bosan juga kalau guna ayat cliche je kan). Dan aku tidak akan mengambil tahu atau sibuk2 hal yang tidak berkaitan dengan aku. Pergi mengundi dan tentu saje BIRU adalah pilihan saya yeah! hehe Dan menjadi lebih matang dan dewasa serta maintain cute always (; hehe Aku akan nampak lebih cool dan tidak amek port sangat mengenai orang lain. Tapi ni tidak bermakna aku akan lupakan kawan2 tersayang esp my besties semua. Mereka akan aku ingat dan keep in touch jugaa. Serta kawan2 PLKN yang tersayang tidak akan aku putuskan silaturahim. (; ehh smile2 pulak aku hehe

Dan mengenai rahsia aku tu tentu saje part ni tertanya2 apa rahsia yang bakal aku bukakan sempena tahun baru yang mulia ni. HEHE. Sebenarnya, aku nak berkongsi rahsia BAGAIMANA AKU BOLEH KURUS. Dan jika anda mahu ikut, up to you. Mungkin ada yang dah tahu tapi tak mengapa. Aku beritahu lagi sebb begitu ramai yang bertanya. Dulu start 2006-2008 berat aku naik sehingga 60KG. Aku tak memerlukan khidmat Slim World malah aku juga tidak membazir dengan membeli Mustajab Pati Halia, Krim Mujarab ke Krim cili ke atau apa saje. Sebenarnya aku pernah mengalami Bulimia Nervosa dan ia sebenarnya susah nak dikikis sebab ia berkaitan dengan psychology. Aku akan memuntahkan segala makan setelah aku makannya dengan puas. Kepuasannya, aku dapat makan dengan puas tak kira ia berkalori tinggi ke apa janji apa yang aku nak, aku makan. Cukup masa 15minit lepas tu aku muntahkan balik. Dan perut aku rasa ringan balik. Tapi janganlah ikut sebab kalau tak control memang anda akan addicted. Macam aku lah, sampai sekarang benda ni tak mampu aku kikiskan tapi aku dah kurangkanlah. Alhamdulilah. Sebenarnya aku kurus pun disebabkan mulut orang. Aku terlampau amek hati dengan teguran orang, kata aku gemuk, boyot, badan tak cantik. So, aku pun menanam rasa benci melihat diri sendiri, aku tekad untuk kurus kaw2 punyaa.Time PLKN lah paling ketara, aku munta muntah muntah wek2 hehe dan akhirnya selepas tamat latihan orang semua tegur badan aku susut. Aku tak berhenti kat situ je, aku teruskan habit aku tu sehingga aku betul2 puas dan aku sangat suka akan habit tu. Aku masuk poli, aku check berat aku dah 50kg. Then 2 bulan after that, berat aku 45Kg! wow. Aku sangat hebat kan? Tapi time aku masuk poli nasi pun aku tak sentuh, jadi aku amalkan heavy diet lah.

Breakfast : Roti, susu/milo, cereal.
Lunch: Roti
Petang: Laksa/Bihun sup.
Malam: Milo je.

NASI ADALAH MAKANAN YANG DILARANG SAMA SEKALI APATAH LAGI AYAM.

Ramai yang salah angap, kalau tak makan nasi boleh kurus, memang betul tapi jika anda menggantikan nasi dengan ayam, ia tidak kan membantu pun sebab anda menggantikan makan yang lebih berat. So, untuk permulaan janganlah tinggalkan nasi secara drastik. Malam takyahlah makan kalau lapar minum saje milo tak pun makan biskut yang untuk diet, low calories. Kalau siang, teringin sangat2 nak makan nasi, amek nasi dalam 5-9 sudu saje. Rajin2 lah makan sayur. Kurangkan makan yang goreng2 esp pisang goreng ke apa2. Esoknya pun kurangkan lagi, lusa kurangkan lagi. Minggu depan cuba tak sentuh nasi. Actually semuanya terletak pada minda.Jika anda tuka mind set, TAK BOLEH HIDUP TANPA NASI maka ia tidak akan mampu menolong anda apa2. Kalau anda katakan ia diet yang mengarut, lupakan saje untuk kurus.. Cintai badan sendiri. Tu saje. Mahu apa2 tips lagi? ewahh ;p Assalamualaikum. Sekian.

Pictures untuk semua sebelum mengakhiri angka 2010

Jangan tak tidur malam yer kepada yang tengok pictures ni hehe ewahh perasan je. Joking je. Semoga angka 2011 membawa rezeki yang melimpah seperti air tempayan terlebih isi hehe. Have a nice year!






Thursday, December 30, 2010

Alahai si psycho


Assalamualaikum pada semua pembaca.hehe hari ni, aku nak luahkan apa yang terbuku dihati sebelum bukanya diary baru tepat pukul 12am malam kang.
This year full of suprises. Salah satunya, aku telah dirisik untuk dipinang oleh anak jiran aku kat depan rumah ni dan dia jugak kawan sekolah aku dari sekolah rendah. Tidakkah pelik tanpa angin, ribut apatah lagi angin kipas tiba2 nak masuk meminang? Obviously, muka aku mulai menunjukan reaksi pelik, berkerut2 dahi aku kebingungan. Apa dah aku buat sampai dia nekad nak kat aku. Orang paling terkejut ialah ofcos parents aku. Yela, maybe dorang tak pernah kena bila anak sendiri nak dirisik dan pihak yang sana sangat beriye2. Tak tahukah dia yang aku ni baran? kuat mengamuk nak ikut cakap, angin aku saje. Tentu saje dia akan menyesal nanti. Tak payahlah, lupakan saje hasrat anda wahai si lelaki yang dimaksudkan. Kelakuan anda seperti orang psycho yang buat aku rasa tidak selamat berada dirumah sendiri. Habis mak dia canang kat jiran-jiran lain suruh pinangkan untuk dia. Apa perasaan aku yer? Ofcourse aku rasa 1 perasaan yang ganjil. Baru aku rasa macam mana perasaan perempuan yang menolak pinangan lelaki yang dia taknak. Atas sebab2 tertentu kenapa aku taknak kan dia. Bukan sebab wajah dia saje tapi perangai pelik2 mereka buat muka aku mcm ni~


Aku tak berniat mahu menghina tapi kelakuan dan tindaklaku mereka seolah-olah menunjukan mereka seperti tidak waras. Hello, u muda lagi okayy. Lagipun i dah ade 'kawan'. Tapi aku nak ucap terima kasihlah jugak sebb ada jugak nak kat aku rupanya. hehe nak ke aku jadi menantu dorang. Tak risau ke aku kikis anak dorg, perangai aku pun belum tentu dorang betul2 kenal, setakat tengok rupa belum tentu menjamin attitude yang baik dan manis? kan?

Itu dah 1 hal, pasal brader cc yang keje kat bawah rumah aku kat TC, Ipoh tu lain pulak kisah dia. Psycho jugak. Sejak aku habis belajar ni dia tak henti2 text aku tanya aku nak balik Ipoh bila? Sambung belajar tak kat Ipoh lagi, rindulah apela. Kalau aku jadi dia, ramai perempuan kat TC tu kan dia ayat, layan sajelah mereka. Tapi dia macam tak kenal erti give up. Dah nampak aku dah ada BF pun still menggatal. Tak tau malu ke apa ntah. Dia tak kenal lagi kayu besball kot. Walaupun mungkin dia text dengan perempuan lain same macam buat kat aku, I don't care lah. Please stop disturbing my life. Aku dah takde kena mengena dengan dia lagi, dulu mungkin aku boleh bertutur baik dan hormati dia sebb aku sorang, so aku risaulah anything happen ada jgk orang yang boleh tolong mcm terkunci bilik dari dalam ke kan. Tapi makin lama makin menjadi2 macam take advantage pulak. Kadang2 geram jugak aku, aku mintak respect bukan buat aku mcm perempuan murah bleh gurau2 kasar, lucah. Please, grow up man!

Aku harap takdelah kisah psycho2 dalam diary 2011. Aku harap penghujung 2011 nanti aku nak plan mengakhiri zaman remaja ehh sekarang nak masuk 21 tahun dah pun, no more teenager haha. Mengakhiri zaman single. Kalau si kekasih hati sudah bersedia, insyaAllah hujung 2012 aku akan persiapkan untukmenjadi seorang wife yang solehah pula. Doakan yer sayang. Kawan2 sume,anda yang membaca. Harap segala yang di plan menjadilah dan menjadi lebih baik. DAN paling aku nak, dapat kawan2 yang satu kepala, baik2 takde gossip2 kutuk2 belakang sebab aku pun taknak mengata2 orang next year, be a good girl kiki. Harap impian anda juga tercapai. Sama-sama kita doakan yer.

p/s: Jangan terlampau obses sangat dengan orang yang kita mahu sebab nanti ada dilabel PSYCHIC.

Thank you, Assalamualakumwarahmatullah.

Thank you mosquito killer

Pagi tadi aku teliti mosquito killer penguin hijau yang aunty mary bagi kat aku for christmas present. Aku belek2 mana nyamuk2 ni. Kata killer. Ada nyamuk banyak trapped dalam tu, ada nyamuk belang2 macam aedes pun ade, dalam 3 ekor. Macam ni lah dia. Terer tak penguin hijau berdada lampu memerangkap nyamuk? hehe aku pun cakap 'terima kasih penguin' hehe.

Tadi aku nekad untuk mencari kerja lepas aku nampak ada syarikat yang advertise kat paper nk pakai pekerja. Clerk biase je, aku pun xnk keje gempak2 sangat sebb aku nak keje dalam 6 bulan macam tu je. Pastu nak sambung balik study. Dahla aku jalan kaki merayau kat area jalan Ipoh, mencari Plaza Pengkalan. Jenuh aku tanya takde sorang pun tau kat mana. Yang aku tau Plaza pekeliling je. Bila aku call orang tu balik, dia kata depan lagi. Depan lagi kat mane ntah aku dah melilau ke arah jalan Tun Razak nak ke Chow Kit tu. Aku menyumpah je dalam hati. Nasib hari ni mendung takde matahari kalau tak berbelaklah kaki aku yang nak baru nak putih ni. hee
Aku pun malas nak cari Office tu aku pun jalan je cari mana ada tampal 'VACANCY'. Sampai kat depan MAA Medical aku nampak notice vacancy. Building cm okay hehe milih. Aku pun call terus. Dia kata tunggu nnt dia turun. Dia nak pakai Assistant Admin. Aku pun tunggu, dalam 5 minit tu ada one couple mat saleh datang kat aku, aku senyum jela. Dia tunjuk paper dia tulis 'Batu...$@%$% no !$@^&' Dia cakap nak pergi batu caves tapi no yang dia bagi tu no plat bus. Masalahnya, mane ade bus pelancong ke Hop on Hop Off Bus pun takde. Aku pun kata

~ If you want to go to Batu Caves, you can go the other side and take rapid KL bus. Like that (aku pun tunjuk bus rapid dpn ni) number U 'DUA' aku pun pelik. Ape kepelik aku cakap melayu dengan tourist ni. Ehh U TWO.hee sambil tunjuk 'jari peace' hehe aku explain2 dia pun blah kesana. Aku tau dia nk cari bus number yang die tunjuk tu tapi aku rasa dia dah sesatlah. Lagipun salah soalan dia nk tanye, patut dia tanya nampak tak bus nombor yang dia bagi tu. Aku pun malas nak panjang cite

Yang aku bengang sekarang, aku tak tahu mane apek ni nak amek resume aku ni. Ingat aku hape. Aku pun dengan rasa bengang, malas almost give up aku blah je cari tempat lain. Pastu aku cari2 kat area station LRT Titiwangsa aku nampak kedai 'News'. Macam tetariklah pulak hee tapi aku taknak apply dulu, biarlah aku nk pegi area office lah dlu. Bila check, try call 1 syarikat ni, dorg tgh lunch break. Aku pun dengan rasa sakit pedih kaki memakai heels bodo aku pun blah. Akunak pegi kat News tu la. Aku try tanya, kakak tu pun try call manager dia, dia suh aku pegi station LRT plaza rakyat, aku pun pegilah. Aku tgk muka minah keje stu pun cam kerek je, dahla besar plak kedai tu. Kang aku nk ragging je apa. Taknak lah. Dia suruh aku fotostat IC aku terus blah hahahaha tebaik tindakan aku. Tak kuasa aku..




Monday, December 27, 2010

Biography

Aku lahir2 saje, name ini orang yang orang panggil2 aku. Nampak macam susah nak sebut tapi mudah saje, AZA-LIYA = Azalea. Simplekan saje. Aku Kuala Lumpurian. Lahir pada tarikh yang cukup simple untuk ingat 30 oct 1990. Aku ikut raut ayah. Dan aku sangat berbangga menjadi Malaysian. YUHUU.



Ni buku time umur berapa yer? umur 3tahun kot. Twinkle2 humpty dumpty sume ada. Buku ni mcm bestfriend lah hehe


My favourite book hehe Lion King versi Melayu. Cute kan?


Ini buka fairy Tales paling best hehe tak pernah baca pon. Tengok pictures je hehe. Ada 22 cerita macam Peter pan, Pooh. Ada lagi 3 buku mcm ni. Tapi biase lah time kecik tau tgk gambar je mane nak baca pun.



Menjelang umur 5 tahun hehe aku masuk Tadika Sri Ayu kat Sri Gombak. Dah sekolah dah Azalea ni. Dulu2 aku confused huruf ' d dengan b' hehe sampai kena marah2 lah ajar tak reti2 pastu nangis. Cikgu pujuk balik. Mengada je lebih.



Tapi ketereran dalam bahasa melayu dan math sangat ketara masa ni (;
Ni muncul lah si debab ni time aku umur 5 tahun, sangatlah pelik kerana tiba2 ada adik. Sikit2 melalak je mintak makan. Patut debab. Sampai sekarang.


Cita-cita yang aku nak jadi bila dah besaq. Ewahh jangan gelak.



Akhirnya aku terpilih dalam PLKN. Best ke? Ntah. Bestla tapi banyak pengajaran, banyak dugaan, manis pahit menjadi insan yang berjiwa patriotik. Biasalah kalau dah ramai, perangai sekor2 mcm syial kan,tapi biarlah janji dah habis. And tukarlah persepsi anda yang PLKN ini menyakitkan. Ia sebenarnya ubat dan memberi anda pengajaran yang baik untuk masa depan.

Then, aku melanjutkan pelajaran aku di Politeknik Ungku Omar, Ipoh. One of the best institute in Malaysia. Aku amek Business Studies and telah pun habis. Aku nak further study balik middle year tahun depan. InsyaAllah dapat tempat yang sama. Aminn.







Sunday, December 26, 2010

Terminate Facebook.

Dengan rasa berbesar hati, Facebook aku telah pun di deactive kan atau lebih difahami ' telah diberhentikan untuk selama-lamanya' mungkin atas sebab-sebab yang munasabah.
Sebab-sebab tertentu:
  1. Facebook mempunyai pro and contra. Ia baik untuk social network tapi ada keburukan yang mampu memusnahkan hubungan tidak kira ia husband and wife atau kekeluargaan dan rakan-rakan.
  2. Tak mahu mengambil tahu apa saje mengenai sesiapa buat masa ni. Bosan.
  3. Mulai sekarang, segala keadaan anda yg mengenali aku, mungkin aku tidak tahu atau ketinggalan. Maaf ya. Aku tak berminat.
  4. Segala perilaku aku sekarang akan diubah menjadi lebih matang dan sedikit agresif menjelang 21 tahun. Maka ketidak aktifan facebook memberi ruang kepada aku untuk 'tidak sibuk2' untuk mengambil tahu mengenai anda semua.
  5. Bukan kerana ingin membataskan pergaulan atau memutuskan silaturahim tetapi aku nak mengambil perkara ini satu perubahan positive.
  6. Mungkin banyak persepsi tapi aku tahu apa yang aku buat.
  7. Rakan2 aku yang tersayang, aku tetap ingat akan anda. Utuskan apa saje salam atau informasi melalui nombor aku, tidak ada? Formspring saje.
  8. Suck!
Kepada anda sayangku, kini tiada ruang untuk aku curang. Aku sangat komited dengan anda. Jadi, janganlah fikirkan bukan2. Okay? Assalamualaikum

Friday, December 24, 2010

Pitam dipagi hari

Tiba-tiba aku rasa tidak selesa seperti nak buang angin tapi seolah2 ia tersekat. Aku membetulkan badan aku agar aku kembali selesa mengharap angin keluar dan sambung balik tidur. Perut aku semakin pedih, aku kejutkan azirah tapi paling aku sakit hati dengan budak debab ni dia malas nak bangun. Aku kejut dia banyak kali barulah dia bangun, aku suruh dia amek minyak angin kat bilik mama. Aku terus sapu. Perut aku terus cramp, ahhh apehal plak pagi2 ni perut wathal... aku dah mengeluh, muka aku kerut menahan sakit yang teramat sangat. Tak pernah aku rasa sakit perut macam ni, tuhan aje yang tahu.

At the same time, aku macam bingung2 sikit. Baru bangun tidur, mamai agaknya. Aku terus pergi bilik mama mengadu aku sakit, mama dengan rilex nya jawab amek ubat sapu minyak angin. Aku dah ngeluh sakit sangat2 rasa nak luruh usus aku ya Allah..aku tak tahan, mama terus cari painkiller. Muka aku pucat lesi, peluh2 dari kaki sampailah kepala. Bibir aku terasa kebas macam nak pitam dan akhirnya aku duduk kat kerusi belakang aku. Aku nak bangun pun tak boleh, aku gagahkan jugak.

Aku rasa tak selesa, perut aku memulas teruk, pedih gile. Aku rasa loya, aku termuntah tapi tak keluar apa. Aku pergi toilet terus duduk kat jamban. Aku tunduk menahan sakit tuhan saje yang tahu. Time tu aku rasa takde sape boleh tolong aku redakan sakit, aku nak pergi klinik tapi mama nk pergi mesyuarat. Lepas tu mama bagi aku ubat suruh aku telan, aku pergi toilet dalam bilik aku, aku tunduk bawah pandang lantai je mengharap tuhan kurangkan sakit teramat sangat ni. Perut aku memulas nak uk2 hehe bepeluh2 aku, lesu betul rasanya dengan pucat muka tak kurang2. Terasa kebas kat mulut tak hilang lagi. Aku kesat peluh aku, punyalah banyak air peluh. Seakan terseksa badan aku menahan sakit. Kesian kan?

Aku pegang ubat, keluarkan dari casing dia. 1st time aku makan ubat dalam toilet hehe aku makan dan semakin reda pedih perut aku. Perlahan2 aku baring kat atas katil. Akhirnya mata aku terlelap. Pukul 9.40 aku terjaga, aku terus basuh muka dalam keadaan yang lemah sangat.
Aku kuatkan juga, loya tak hilang lagi pulak. Aku tahan je. Ia beransur pulih lepas tu. Thanks to God... Nak tahu puncanya? Aku pun kurang pasti. Mungkin susu aku minum malam tu? Mungkin biskut coklat yg harga RM2 tu, punyalah tak sedap. Kat luar je nmpk mavelesss. Mungkin roti tebal yg mama buat pizza semalam, tapi semua orang makan ape. Azri pun ada minum susu tu smlm. Biskut coklat pun Azirah ada makan. Badan aku ni lembik sikit. Tak tahan sangat kot poison nyaa.. Harap2 tak jadi lagilah benda ni. Tapi sampai sekarang ni aku rasa sengal pedih lagi, maybe cramp tadi kot. Haihh azalea..azalea..


what a cute baby

Siapa budak kenit ni? This is me (; hehe masa ni aku mungkin saat terindah kerana perhatian orang kat aku tidak berkurang malah ada yang sanggup jadikan aku anak angkat sebab aku sangat cute eventho aku taklah secomel baby mix. I am truly asian tau ( asian je sebb kalau truly malay takleh jugak) hee.


"Apa benda yang besar ni? ada cermin? flash?"
Happy birthday Azalea. yang ke..tak tahu hehe ke2 kot (;

This is my bestfriend. Its always with me. hehe


Wednesday, December 22, 2010

My wedding song.

  1. Flighless bird American Mouth by Iron and Wine
  2. I love you by Celine Dion
  3. I promise (wedding song)
  4. Hello- Lionel Richie
  5. True Companion- Marc Chon
  6. The Way You Look Tonight- Frank Sinatra
  7. You're my everything- SantaEsmeralda
  8. At Last- Etta James
  9. Power of Love-Celine Dion
  10. Unforgettable- Nat King Cole
  11. Unchained Melody by Righteous Brothers

Coretan 2010

Apabila genapnya umur aku 20tahun segalanya berubah sedikit demi sedikit. Dari relationship, kawan, penambahan family members hehe everything's change! Paling memberangsangkan adalah prestasi akademi aku yang semakin baik menunjukkan aku mampu berjaya seperti orang lain.
Berat hati meninggalkan angka 2010 yang penuh suka dan duka, tangisan diselang selikan dengan tawa dan sendu, cukup lengkap tuhan memberi kita perisa kehidupan. Tapi paling penting, tuhan tetap mengizinkan jantungku berdegup normal. Roh masih lekat badan jasad sudah cukup aku bersyukur. Anda juga harus menarik nafas lega kerana masih diberi peluang untuk hidup (;
Corat coret 2010

  1. Pada awal tahun 2010, aku mula dengan kehidupan baru dengan mendapat housemates baru dan cuba untuk tidak stay bersama roommate lame atas sebab-sebab tertentu dan akibatnya roommate aku tu nyaris berhenti poli. Aku pada mulanya rasa janggal dan akhirnya aku mulai selesa dengan mereka.
  2. Dengan adanya orang tersayang setia menemani, masa yang aku lalui agak indah walaupun orang yang sepatutnya tidak ada selalu. Suck.
  3. Aku mula nampak menyerlah dan giat berusaha dalam pelajaran.
  4. Dengan adanya teman baru yang sangat aku sayang sentiasa setia menemani buat aku rasa tidak kosong, thanks dear.
  5. Ohh ade ahli baru lah dalam family hehe Megat Qaliff Rizqin, anak abg wan. Poyo je dia tu.
  6. Aku mula mendapat migrain yang teruk apabila proposal aku tidak siap dan kawan aku yang sama2 buat proposal sangat membuat aku pressure.
  7. Aku mulai bosan dengan perangai kawan aku iaitu roommate aku dulu jugaklah. She's annoys me.Wek!
  8. Semester habis dan aku mula bersedia untuk memulakan semester baru
  9. Nani buat hal nak dok hospital sebulan dan aku kembali migrain.
  10. Aku duduk kat TC sorang2 yg pada mulanya sukar dan akhirnya aku mulai selesa dengan kehidupan yang tenang tanpa gangguan.
  11. Financial Accounting yang heavy subjects, pada awalnya aku fikirkan ia susah tapi berkat usaha dan mindset serta doa aku mampu melakukannya. Yeay!
  12. Aku lebih rasa tenang masa ini tanpa tekanan.
  13. Bosan pada awalnya duduk dibilik tanpa riuh suara tv, akhirnya dapat jugak menghilangkan bosan dengan adanya baby baru iaitu tv lah hehe
  14. Handphone sony ericsson rosak!
  15. Aku dapat interview UiTM untuk course Masscomm.
  16. Aku telah dirisik oleh jiran depan rumah aku! wahh terkejutkan? Aku pun. Kenapa dia gilakan aku, aku pun kurang sure. Padahal kawan sekolah rendah tu. Pelik!
  17. Semester akhir pun tamat, sejurus saje tamat, aku diserang denggi. agak vavi juga kan nyamuk tu. For your info, ni dah kali ke2. No wonder lepas ni bleh kena lagi, nauzubilah.
  18. Berat aku dah menurun dah tau, kini 40.7kg.
  19. Aku dapat sambung belajar kat UiTM course Performing Arts. Tapi I'll let it go.
  20. Dapat anak sedara baru, anak kak moy. Its a Boy!
  21. Bosan, sedang mencari kerja.
****
nanti aku update lg ehh, aku lupa lah! hehe

Thursday, December 16, 2010

Eee kawen cerai



Takutnya kalau aku jadi macam orang sekarang ni, Nauzubilah. Saban hari kita diasak dengan cerita-cerita ngeri yang beremosi macam ni. Bukan mengenai kematian tapi soal hubungan yang dibina atas dasar cinta awalnya akhirnya punah dengan hanya kelangsian mulut melafazkan talak. Begitu mudah wahai lelaki anda melepaskan orang yang tersayang dengan hanya menggunakan mulut. Betul lah kata orang, mulut mampu mengubah segalanyaaa. Everything.

Kenapa banyak benda ni berlaku kini? Adakah anda fikir secara dalamnya? Mungkin sebab orang ketiga, Facebook, gatal miang, kekurangan keberkatan dan restu?
Sape yang nak bercerai kan? Sebenarnya untuk menjalinkan hubungan yang agak suci in atau tak kiralah apa saje, bergantung pada niat. Jika kahwin tanpa restu keluarga mungkin menjadi masalah besar pada masa akan datang. Dan duit yang anda gunakan untuk melangsungkan perkahwinan juga perlulah asalnya berkat. Jadi, mengapa orang banyak bercerai? Soalnya disini lah.

Contoh:
Kalau aku ingin kahwin lalu untuk mencari jalan pintas untuk mendapat duit, aku kerja jadi model dan orang sangat sukakan badan aku yang cantik dan aku dapat duit yang banyak hasil modeling. Aku dapat duit kerana badan aku yang sepatutnya aku jaga dari terdedah dilihat orang. Tapi ada orang kisah? Janji aku ada duit, lalu aku gunakan duit untuk melangsungkan kahwin. Maka keberkatannya dimana ya?

Aku tidaklah sebijak mana tapi apa yang aku belajar dan ustazah aku terangkan pada aku tahun lepas, jadi aku fikir sedalamnya. Memang benar, kalau dah gatai sangat hukumnya wajib untuk kahwin tapi perlulah fikir seperti orang yang berakal. Umpama aku menyuruh bakal suami aku meminjam hutang along kerana kekangan duit. Secara jelasnya, kami tidak mampu jadi kami tak perlulah sampai meminjam dan akhirnya menjeratkan diri sendiri. Lalu keberkatannya hanya tuhan saje mampu menyukatnya.
Jadi fikirlah sedalamnya yer (:


Aku harap aku dapat kahwin dengan lelaki yang baik, bertanggungjawab, tiada orang ketiga,anak banyak ((: Amin ya rabbal al-amin.

my besties and I (;

to sayang (; this picture for you. Even Im not with you, my besties always with me. I have more than this. But you're always in my heart. I love you so much. hsb (:

Awak ingat awak photographer awak hot ke?

Haha sudahlah, getik aku tengok budak2 mengusung camera kesana kesini, capture gambar ntahpape. Konon hebat hot sangat lah. Tolonglah, perempuan takkan cairlah tengok. Menyampah aku budak2 melayu ni bertebing tepi pavilion. Sama lah perempuan ke jantan semua same. Semua budak sekolah, Mak bapak kerja biase2 je tapi belagak dengan topman segala, tengok orang macam dia saje beduit. HELLO? Awak budak skolah lg, sedar skett. ewww

Wednesday, December 15, 2010

Azalea, you're amazing!

You know what, aku dah semakin boleh terima keadaan kat KL ni and life aku mula beransur baik. Tiada kemurungan dan apa saje (:
Well, sayang... It doesn't mean I blow you away. Okay? I miss you like crazy! But Life must go on.
So, what's next? Kerja, kerja, kerja. Aku nak cari kerja ape? My self always ask me, " Do you want to take the performing arts? No regret huh after this? ". Aku tak tahu lah. Pening3 tapi aritu aku ada mimpi, begini:

Azalea: Aku nak lah pegi amek course performing arts tu
Stranger: Kau nak amek jgk? Kenapa? Kau fikir baik2. Kalau kau nak, kau fikir tak lepas tu kau bleh keje ape?
Azalea: ???

Pelik kan mimpi ni? Dia seolah2 memberi petunjuk yang tak perlu lah kot...Hmm. Aku ikut naluri aku, ia kata tak perlu. So, thats the answer (:
Okay, bestnya rase lepas vacation. Betul kata orang...Kalau stress mehlah becuti. Takdenya rugi. Mesti release tension. How's Sabah? Okayyyla. Actually tempat tu taklah se happening KL, PD, Melaka, Ipoh tapi bolehlah untuk ubah angin. Ambil angin dibawah bayu. (: right?
Malam dia punyalah cepat, pukul 6pm dah maghrib. Sabahan? Dorg okay cuma suka sangat pandang2, hello? we knows lah we're strangers. No need lah nak usha2 panas.
Hehe macam2 lah. So, lepas ni nak rest jelah. Tak bleh rest lama2 nanti dah biase bangun lambat tak risau kerja apa2 langsung tak jadi kerja. BUT I need money. I need it. Because of what? I need shopping. (: ada sape2 boleh tanggung ke?

Monday, December 13, 2010

Ex-Boyfriend

Tentu besar mata, darah naik kepala kalau boyfriend aku baca enrty ni. hehe rilex ye. Aku taknak cite pun pasal die tapi apa yg aku cube sampaikan ialah pernahkah anda mempunyai EX GF/BF? Sudah tentu adakan? Pernahkah anda teringat2 kan dia? Orang kata Tak mungkin Kerna Sayang? Aku kan once aku dah lepas orang tu, aku takkan ingat. SEBAB, aku rasa hidup tak perlu dikenang. Walaupun aku memang orang yg suka mengenangkan perkara lama. Tepis2 saje perasaan. Ia seolah-olah menyelebungi. Pegang kata2 ni, yang patah tumbuh,yang hilang berganti.
Mungkin dia pergi membawa message atau hikmah yang tersembunyi, untuk kita fikir sedalamnya mengapa dia pergi. Bukan mengenang perbuatan dia dan mungkin asalnya kesilapan kita.
Mengapa ek?

Dia sememangnya bukan yang terbaik untuk anda. Dia mungkin akan menghancurkan hidup anda maka Tuhan menghancurkan hubungan anda dengannnya sebelum perkara yang lebih teruk berlaku. Positive kata orang, bukanlah senang tapi semuanya memerlukan masa untuk kita terima.

Pernahkah anda mencuri2 mencari dia di FB? Approve dia secara diam di FB atau ADD lah senang. Mengharap die comment dan keep in touch? Sudahlah, jika tak mahu hubungan baru barai janganlah mencari bala. Jenis aku, aku akan ingat akan segala perbuatan bf aku lalu menghempas balik kepada die, amek kauu rasakan rasanya sakitnya rasa cemburu. Jika kau message perempuan lain? Boleh jugak aku melayan lelaki lain di FB apatah lagi didalam handphone. Buatlah kalau mahu rasanya juga sama pada awak. kan sayang?

Jika sayangkan aku, buatlah baik sewajarnya seperti mana aku layan anda. Sanggup lakukan segalanya untuk pertahankan hubungan biarpun orang mengata. Tapi ada aku kisah?
Janji kau sayang, dapat bahagiakan hidup aku. Cukup tu saje tak perlu tabur janji lagi2 duit. Aku tak nak alasan, kecurangan kau dan lagi2. Jika aku tahu, kau akan kubalas secara senyap sampai kau derita. Aku bersumpah atas nama Tuhan.

Ooo. Okay, pandai benda ni analyze, nak try?

Azalea,

Sebagai rekod, maklumat anda telah dimasukkan ke laman web kami (Rahsia-Tarikh-Lahir.Com) bagi tujuan analisis peribadi oleh individu (mungkin anda sendiri) melalui IP: 60.50.157.82 pada 11:25, 14 Dec, 2010.

MAKLUMAT YANG DIBERIKAN
################################

NAMA : Azalea

TARIKH LAHIR : 30 - 10 - 1990

JANTINA : Perempuan

KETINGGIAN : 159 cm

BERAT BADAN : 41 Kg


ANALISIS UMUM
################################

NO. PERIBADI : 5

ELEMEN : Tanah

CIRI UTAMA : Mencari

SINOPSIS : Disukai kerana karisma kepimpinan, namun degil.

TAFSIRAN UMUM : Pemimpin, kerja keras, berpangkat tinggi, degil.

WARNA SESUAI : Coklat, beige dan kuning.

STATUS BMI : 16 => Underweight (terlalu kurus. Dinasihatkan berjumpa dengan pakar pemakanan bagi mendapatkan nasihat pemakanan yang sesuai bagi meningkatkan berat badan kepada yang ideal.

PENYAKIT UMUM : Pencernaan (kesakitan atau senak perut), ketidakhadaman, sembelit, anemia (kurang darah), buasir, sakit sendi, sengal tulang (arthritis).


PERINCIAN ANALISIS PERIBADI
################################
Seorang yang popular (samada disedari/tidak disedari). Merancang dengan berprinsip tetapi akan membawa kejayaan. Seseorang yang berprinsip, sangat pentingkan diri sendiri, tugasan luar. Sangat berhati-hati dengan wang, percaya prinsip sendiri dalam memperolehi duit. Halangan dalam perniagaan, berfikiran lama.

Sangat berdikari, namun ditikam belakang. Berjauhan (mental/fizikal) menyebabkan berpisah. Sangat berdikari, tidak suka orang lain camputangan urusannya. Sukar percaya orang lain, sukar ada rakan niaga, mudah disabotaj. Rasa kesunyian dan sendirian. Sesuai menjadi agen/middleman. Suka simpan banyak maklumat, mudah mengalami tekanan/depresi/sakit mental. Memiliki gerak hati, ilham, firasat dan muslihat.Terlibat dalam aliran wang, mudah terlibat dalam rasuah. Potensi mengumpul wang jika bekerja di luar (outstation). Bergaul dengan orang kenamaan/VIP, mudah mendapat kepercayaan orang atasan. Duit banyak dihabiskan untuk belanja orang atasan/kenamaan. Mudah disabotaj dan mensabotaj. Bakat pada suara, boleh bercakap dengan laju, spontan dan berhujah. Cakap lepas dan pedas. Sesuai menjadi guru, pensyarah, penceramah, ahli politik, pemasaran, penyanyi. Suka berniaga dan mudah untung.


PERINCIAN ANALISIS KERJAYA
################################
(KERJAYA SESUAI)
Hartanah, pusat kewangan, pembuat pasu, kedai antik, pakar runding, perakaunan, pengkebumian, batu permata, marmar, kontraktor, perlombongan, kebajikan, pembinaan, broker saham dan sekuriti, arkitek, pekebun, peladang.

(KERJAYA TERBAIK)
Perniagaan berasaskan perkhidmatan, minuman, tenaga buruh, agensi pembantu rumah, makanan laut, perkapalan, loji janakuasa air, pakaian renang, agensi pelancongan, agensi insuran, pengurup wang, jual beli, pertunjukan kebudayaan, pengarang bebas, jurujual, peniaga gerai, penapis air, internet, ahlisilap mata, stesyen TV, stesyen radio, penyampai berita, DJ, wartawan, posmen, pemandu, nelayan, ahli matematik, ahli falsafah, diplomat.


"Mengenali Potensi Diri Melalui Tarikh Lahir"

Hanya sebagai renungan,
Rahsia-Tarikh-Lahir.Com

Thursday, December 2, 2010


to sayang, i love you (;

Wednesday, December 1, 2010

Please, God, joy me up.

Sangatlah depress lately. Since, aku balik dari Ipoh then aku admitted aku terus blank. Aku faham situation aku. Aku terpaksa menerima keadaan yang jauh dari syg dengan drastiknya. Jiwa aku kosong. Aku usaha ceriakan hati aku dengan sekeliling yang tidak begitu membantu.
Minggu ni pergi Tg.Tualang, ya Allah..lg aku tak hepi dgr tp aku try to be positive. tak lame pun.

Aku sangat tak boleh terima yang life aku telah di ubah kembali ke asal yang aku sendiri tak tau macam mane nk halakan. Nak keje? Nak smbg blaja? Yang mane ni? Dok rumah? Erghh bukan masa yang terbaik kot untuk buat masa ni. Terlalu terburu2 pun takut tak jadi jugak. Aku just go with the flow jela. Next trip ke sabah pulak. Aku bukan tak hepi nak pegi holiday tapi aku mcm pikir ape ada kt sane? Nmpk sgt aku tak enjoy dengan life aku kan? Jom kite google, ape benda yg terbaik untuk mengembalikan kehidupan menjadi lebih baik (:

Friday, November 26, 2010

aku dan anda


Ternyata apa yang terjadi memang memeritkan. Walaupun kadang-kadang ia seakan memberi ketenangan sejenak apabila hati memerlukannya tapi ia menjadikan semakin hari semakin kusut dan tersimpul. Sejujurnya, aku tak mintak semua ni dan mengatur tertib segalanya tapi aku harus leraikan simpul yang semakin ketat untuk aku buka. Fahamilah perkara yang harus aku leraikan bukanlah sesenang membuka tali kusut.

Cubalah duduk dan masuk dalam hati ni sejenak. Dulu hati aku ditutup kemas dan anda berjaya membukanya. Aku tak tahu dari mana datangnya anda tapi tuhan menghantar anda untuk sesuatu yang kurang pasti sebabnya. Hati ni yang dahulunya kosong seperti jug dan telah diisi dengan air penuh melimpah. Aku relakan hati disentuh dan anda telah pun menjadi sebahagian hidup dan hidup semakin bermakna.

Aku senantiasa fikirkan perasaanmu. Ternyata anda memang kuat menahan sabar. Tapi ia menjadikan perasaan aku semakin tidak menentu. Kata orang, kalau tidak mahu rumah dilanda ombak, janganlah berumah ditepi pantai. Tapi kalau rumah dah terbuat kukuh ditepi pantai, adakah senang anda merobohkannya? Hubungan mana yang tenang. Pasti dilanda masalah dan orang ke3 pastinya wujud. Terpulanglah untuk menepisnya atau menerima.

Manisnya kenangan yang kita ukir bersama. Melihat kita ketawa riang dan taman menjadi saksi. Tak mudah aku tepis anda dan membuat kehidupan aku kembali pada asal yang suram. Tahukah anda, sakitnya terima segala ketentuan ni? Pilihan yang harus aku fikir sedalamnya bukanlah ringan. Rasailah beban yang tak tertanggung ni. Anda mungkin fikir ia tidaklah sebeban mana, lemparkan saja kain lusuh itu. Ia tidak memberi aku kesenangan, mungkin tu yang bermain dalam hatimu. Aku telah menghabiskan segala tenaga, masa, wang ringgit hanya untuk mengukuhkan hubungan tu dan tidaklah semudah yang difikirkan untuk aku musnahkan.

Percayalah, anda sangat bermakna dalam hati ni, Dahulu hati aku sepi. Anda membawa cahaya yang terang dalam kehidupanku yang asalnya suram. Aku tak berniat memberi anda harapan setinggi gunung tapi aku nasihatkanmu agar berdoalah yang terbaik untuk masing-masing. Jika ia telah tertulis di Luh Mahfuz, biarkan saja ia datang mengatur sendiri. Tuhan tahu apa yang terbaik dan tidak sesekali biarkan kita sakit hingga mati. Aku hanya membuat janji dan aku sendiri tidak pasti adakah ia benar dapat dikotakan.

Aku tidak pernah sekali salahkan anda dalam hal ni kerana aku tahu anda mempunyai message tersendiri yang tersirat dan harus aku cari hikmahnya. Aku tak sangup biarkan hati anda dirobek. Aku tak sampai hati membiarkan kenangan kita bersama dilempar jauh. Hatiku hanya satu. Dan aku perempuan yang dijadikan untuk menerima hanya satu saje insan bukan seperti anda yang telah dibahagikan dari sejak azali kerana ia memang telah dijadikanNya sebegitu.

Masa memang mampu mengubah segalanya tapi aku cuba leraikan keadaan yang semakin simpul rapi, aku cuba dan tidak untuk mengelak... Segalanya akan terjawab apabila tiba masanya. Sesungguhnya, al-Qayyum tahu apa yang ada dalam hati aku, di setiap sudut. Jika aku untukmu, jagalah aku sewajarnya dan jika sebaliknya, jadikanlah aku sebagai sejarah hidup anda. Mungkin aku bukanlah yang terbaik, fahamilah..segalanya telah ditakdir ia menjadi sebegini. Dan aku sakit menanggungnya begitu juga anda.

Penang ke Shah Alam?

PENING terpusing2 rasanya seperti bermain mary go round hehe (;
Aku dapat sambung kat PSP Penang tapi at the same time aku dapat course yang sangat menarik kt uitm tapi aku rasa dah jelas yang uitm bukan pilihan yang baik sebab aku dapat PSP guna pointer yang salah, lagi rendah dari pointer sebenar pon leh dapat maka terjawablah politeknik jadi pilihan. Suka lah mak aku. Dia punye masin mulut lah aku dapat. Menung jap..
Even apa pun aku xleh pegila sorryy..aku nak keje dulu. lagi 6 bulan br aku chow.

Anyway, still hope PUO accept me. (;

Tuesday, November 23, 2010

Doa yang termakbul

Aku sangat berterima kasih pada tuhan sebab makbulkan doa yang aku putuskan padaNya setiap kali bertemu. Lepas satu-satu Dia berikan rezeki padaku dan ternyata betul kata Dia, janganlah anda malas untuk menadah tangan yer.

Apa rezeki yang diberi tu, biarlah aku dan Dia saje tahu. (;
Tapi sebelum aku dapat rezeki ni tuhan duga dulu dengan rasanya sakit dan aku pasti doa ibu juga amat makbul.

Picture2 time kat hospital yang sangat bosan.

* Time ni aku paksa diri aku makan jugak, makan makan makan. Lauk die kari ayam. Sedap ke tak aku tak tau sebb aku mmg totally takde nafsu makan masa ni.



BOSAN!




Saturday, November 20, 2010

Apa yang boleh nampak pada David Teo.

Siapa tak kenal David Teo, producer Film Malaysia yang melopori industri filem melayu khususnya. Lepas satu2 filemnya keluar dan apa yang aku nampak, filem dia ada yang ada kualiti tersendiri dan ada yang ketara nampaknya hanya mahu publisiti dan mahukan pulangan atau hasil dengan pantas bermaksud tidak kira akan kualiti filem yang dihasilkan. Contoh filem yang aku suka hasil keluarannya adalah Jangan tegur even kualiti gambarnya tidaklah sehebat Hollywood tapi hasil kerja 'make up' nya sangat halus dan menakutkan mcm filem exorcist. Kenapa David Teo nak buat filem melayu bukan filem sebangsa dia iaitu cina, kan?

Apa yang aku boleh bagi rates kepada David Teo ni atas hasil filemnya sebagai penonton aku bagi 60%. Lagi 40% kualiti jalan cerita dia. Sebenarnya kualiti gambar memang penting tapi jalan cerita lagi penting sebab kalau setakat CGI cantik tapi jalan cerita cite spongebob lagi best watpe. Hampeh je. Takkan aku nak habiskanRM9 semata-mata untuk filem cikai. Tapi bukan ni yang aku nak cakapkan. Aku cuma nak cakap mengenai David Teo ni, dia memang kaya la semua orang tau dia pun ada restoran sendiri.

Tapi bagi pandangan aku, dia mempunyai tanggapan sendiri mengenai filem melayu dan die beranggapan industri filem melayu kacang je nk enter. Orang-orang melayu pun esp remaja memang suke tgk movie tapi sayangnya mereka blacklist filem melayu, mereka katakan tidak ada kualiti dan ntahpape. Tak nafikan memang ye tapi tak semua. Dengan adanya peluang dan duit yang banyak dia pancinglah budak2 melayu ni dengan filem yang berkaitan hidup dan jalan cerita seakan-akan 'lifetstyle' mereka macam rempit, motor2, lumba kereta dan sebagainya lah yang semua orang tahukan. So, budak-budak pun akan pergi ke panggung dan tengok movie hasil keluarannya.

Dia mempunyai perspektif yang sangat positif mengenai filem melayu. Pada dia industri filem melayu sangat mudah untuk dibuat duit maka hasilnya dia menjadi kaya-raya.
Bukan sahaja filem, drama pun dia buat macam 'Epilog syurga cinta yang diadaptasi dari filem hasil keluarannya sendiri iaitu 'Syurga Cinta'.

Tapi pada aku kesemua krew dan pengarah harus teliti dan sangat pentingkan kualiti skrip melalui jalan cerita yang menepati jiwa dan apa yang penonton nakkan. Bukan hanya nakkan filem cepat2 keluar sebab nk syok sendiri. Jadi, kesimpulannya industri filem Melayu atau Malaysia ada potensi untuk ke depan tapi errr...kekangan idea mungkin sebab utama industri ni agak kurang sengatannya berbanding filem indonesia dan hollywood kan.


I am what I am

10 perkara mengenai saya (;

  1. Hot tempered
  2. Sangat sukakan baby
  3. Sangat mengidam akan mee cina.
  4. Geli semua binatang kecuali insect
  5. Ada lesen tetap tau dan hanya sekali saje test dah pass. Jangan pandang sebelah mata ya.
  6. Sangat suka akan sains.
  7. Berat 41.5kg. Tinggi 159cm.
  8. 2x kena denggi.
  9. Kadang-kadang banyak cakap
  10. Kuat berfikir mengenai apa saje.

Thursday, November 18, 2010

The long journey

Perjalanan hidup memang panjang. Yang mematikan perjalanan tu hanyalah mati. Masing-masing mempunyai jalan cerita. Anda ape pulak? hehe dari cerita zaman kanak-kanak, tadika, sekolah rendah, menengah, kolej, kerja, kawen, husband, anak-anak dan selanjutnya. Aku punya perjalanan hidup tak tahulah nak diringkaskan macam mana tapi alhamdulilah lah rezeki aku untuk belajar memang baik. Cuma untuk kerja jelah aku tak tahu macam. Aku takut nak berkawan dengan orang. Aku sangat takut dengan mulut perempuan yang atas bawah semua nak becakap dari baju sampai lah kedalam semua nak diumpatkan. Aku harap and berdoa sangat dapat kawan-kawan baru yang baik dan satu kepala. Akibat terlalu banyak menghabiskan masa bersendirian aku terlupa macam mana nak bergaul. Pelikkan? Dan akibat dapat kawan yang suka buat muka dulu, hidup aku seakan berubah sikit. Dan kawan tersebut telah aku remove kan setelah habis pikir yang dia hanya menyesakkan otak saje. Anda pernah rasa seperti tu? Dan tentu saje anda sangat rimas dengan tingkah laku yang tidak disenangi macam tu. Dahla, let gone be by gone.

Aku punye cerita time zaman kanak-kanak tak lah seindah anda semua yang memorinya umpama seindah kertas drawing block yang diwarnakan dengan warna-warni crayon. Aku hanya merasai indahnya imaginasi yang direka aku sendiri dan bermain dengan sepupu sebayaku, Sheera. Masa aku umur 4 tahun aku pernah dipulaukan oleh budak2 sebayaku sebab yang kurang pasti apa benda hehe. Biasalah budak2. Tapi last2 aku diterima juga dan aku akhirnya menjadi mangsa buli sewaktu aku darjah 1, 2, 3. Kena angkat beg dan macam2 lagi lah. Bodohnya nabila dengan Athirah. Sampai skang aku bengang.

Aku bukanlah perempuan yang diminati ramai sewaktu sekolah dulu. Tersangatlah comot hehe aku pernah gaduh dengan budak lelaki kelas aku time darjah 1 sampai bercakar. Nama dia Azmi. Comel tapi hampeh, comot. Tapi best dapat gaduh mcm tu geram aku. Balik je rumah kena marah dengan mama sebab baju aku hitam kotor.

Time sekolah menengah takyah lah cite hehe penuh sejarah hitam. Aku malas nak cerita.
Tapi time PLKN adalah pengalaman yang berharga buat aku sebab aku jadikan ia satu platform baik untuk kuruskan badan dan kenal hati budi orang-orang yang berlatar belakangnya berbeza dan culture yang sangat kontra.

Sekarang aku baru habiskan pengajian kat Politeknik Ungku Omar. Sangatlah berharga saat2 bersama kawan2 yang banyak keletah dan perangai. Terima kasihlah pada semua yang telah menjadi sebahagian watak dalam jalan cerita hidup aku.

Sekarang aku still searching any works yang baik dan match dengan pilihan aku.
Kepada anda, semua perkara bergantung pada niat, hati dan minda anda sendiri. Jangan biarkan orang memijak kepala anda dan jika rakan anda membuat sesuatu yang kurang digemari, tinggalkan saje.



Tuesday, November 16, 2010

Bingkisan dari mulut dan hati AZALEA

Musibah, dugaan atau apa sahaja istilah yang berkaitan, tindak balas psychology terhadap diri anda adalah sama iaitu tekanan, pressure, stress and etc. Tapi pada aku dugaan yang diterima adalah satu perhatian dari tuhan yang disalah ertikan oleh orang. Jika hidup anda terasa kosong dan masalah kurang tetapi at the same time anda merasakan ada sesuatu yang aneh dalam jiwa anda seperti empty saje pasti ada yang tidak kena maka jawapannya adalah perhatian Tuhan kepada anda mungkin kurang. Apabila dugaan atau musibah berlaku maka ia diklasifikasikan sebagai 'perhatian' dan kasihnya Tuhan kepada anda untuk menguji ketaqwaan dan keukuhan iman seseorang tu. Jadi, jika anda adalah orang yang dipilih oleh Tuhan untuk menerima ujian seperti bankrupt, sakit, kematian, kesempitan hidup, putus cinta, kehilangan harta benda, bencana dan sebagainya adalah diharuskan bersyukur dan mengucapkan innalilahwainnaillahirajiun. Maka dengan izinNya tuhan akan permudahkan urusan dan menghilangkan rasa sakitnya menanggung ujian.

Mengenai hukum manusia, aku ingin menekankan bahawa siapalah kita untuk menghakimi seseorang itu melalui permakaian, pemikiran dan perbuatannya. Anda janganlah sesekali mengaibkan kawan atau saudara anda apabila perbuatannya kelihatan seperti terpesong, lalu menceritakan kepada orang lain. Aku ingin memesan kepada diri sendiri dan anda yang membaca juga bahawa ia sememangnya berdosa jika anda mendedahkan aurat tapi jangan anda mengutuk perbuatannya melainkan Allah sendiri yang menghukumnya. Anda siapa? cukupkah amalan anda yang boleh buatkan anda diklasifikasikan sebagai penghuni syurga Firdaus atau 'Adn ataupun Na'iim dan Na'wa? Cukupkah pahala anda untuk menghakimi orang lain? Kunci saje mulut anda dari mengatakan sesuatu yang boleh mencampakkan diri anda ke neraka saqar.
Dengan perbuatan alim anda itu belum tentu anda ahli syurga maka janganlah anda sewenang-wenangnya menghakimi seseorang tu.
Hormat sesama manusia adalah amat penting buatku. Sebab tingginya martabat seseorang itu apabila dia menjaga maruah dan dihormati.Aku nak tekankan mengenai sayangnya sesama manusia atau 'couple' haruslah ada rasa hormat each other maka hubungan tu insyaallah kekal. Jika partner anda menyatakan sesuatu maka hormatilah keputusannya itu dan tidaklah rugi jika anda menhormatinya. Jika anda ingin menyuarakan sesuatu itu maka perlulah berlapik da tidak terlalu lantang. Jagalah maruah anda kerana aku perhatikan ada beberapa orang kat FB selalu keluarkan statement yang buatkan aku meluat seakan-akan menjadikan ia satu platform untuk menghentam orang, pakai kopiah lagak seperti baik tapi haruslah jaga kata-kata anda. Anda jaga saje kelakuan diri dari mengatakan sesuatu yang annoying yang mampu menambah dosa orang lain.

Dan yang terakhir, ingin aku suarakan bahawa cerminkan keperibadian anda sebelum menghakimi orang lain. Anda belum tentu ahli syurga dan tidak ada hak untuk hukum sesiapa. Biarlah tuhan menghantar sendiri rahmatNya. Hormatlah pasangan anda dan semua orang tidak kira agama sekalipun. Maka berdoalah selalu agar Allah tidak akan lupakan kita dan syurga Firdaus menjadi tempat kita disana. Amin ya rabbal al-amin.
Sekian, Assalamualaikum

Untukmu Selamanya



Anda boleh search lagu bertajuk seperti diatas di Youtube dan dengarlah bait liriknya.
Rindu sangat kat b.
);
I miss you, sayang...
Jage diri baik-baik yer.
Keja elok2..
Nanti dapat kerja elok2 jangan lupe tau..
sedihnya rasa..salu ade je teman tapi dah jauh sekarang rasa tak kena je.
sayang pun mcm tu kan?
jangan menggatal,paham?
Love you.

from: azalea

Monday, November 15, 2010

further study

Alhamdulilah, aku dapat UiTM untuk seni layar. Tapi unfortunately, aku takleh pegi sebb aku kena wat 3tahun. Aku bajet nak keje lg nak kawen lg hehe xkan la aku nak wat dip lagi kan? Tapi ia satu pengalaman buat aku sebb opportunity ni diberikan kepada aku untuk aku merasakan sesuatu kejayaan. Atleast aku dapat merasa lah kan? Dulu nak dapat punye lah payah tapi sekarang rezeki dah ada aku pulak terpaksa decided untuk berikan peluang ni kepada yg membuat rayuan. Amekla..hehe

So, apa yang dapat simpulkan adalah dengan kelayakan yang aku ada, aku mampu pergi jauh sebenarnya.
Tapi for your information, aku memang minat jugak dgn course ni, baca lah post aku last year. Aku ada mention yang aku nak amek course seni layar sebb aku rasa bidang tu sangat serasi dengan diri sendiri tapi it's too late, perhaps. Aku lepas ni tunggu result exam jela. And then terus kerja cari duit, and hasilnya bleh shopping (;

So, to u allss. Aku rasa korang kat luar sana ade yang lebih layak lagi so, jangan malas untuk timba ilmu, okay? Ia akan membezakan anda yang berpendidikan dengan yang ZERO.
Sekian, Terima kasih.

Doakan aku berjaya dunia dan disana. (;

Tuesday, November 9, 2010

Kasihankanlah saya...

Buat kali kedua aku kena denggi, last aku kena tahun 2006 lepas. Aku tak tau nak watpe skrg. Ayah marah suh aku makan, tapi biasalah orang demam mane la mau nk makan, aku kuat lagi ni cuma aku xberapa nak larat mcm selalu. Aku taknak masuk hospital...aku nk sehat macam biasa.
Aku pun tak mintak sume ni aku xnk pon. Tapi nk wat camne air masak pun aku rasa pahit, tengok makanan mule2 je berselera makan pastu aku rasa nk muntah. Kesiankan lah aku ya Allah...penat sangat rasanya ni nk menanggung. orang bolehlah kata mcm2, yang rasanya aku...

Friday, November 5, 2010

Demam panas.

Aku mula rasa sakit kepala dari hari rabu lagi,aku expect migrain, yela aku stress nervous takut takleh jawab ke apa, tau2 jela last sem kan. Pastu keesokkannya, aku rasa terhuyung-hayang aduhh camne ek, tapi aku gagah jugak lah kemas barang2 semua aku start tido xlena. Pusing sana-sini xmau2. Esoknya, badan aku panas teruk gile2 punye aku nkjalan pun xleh. Sampai naik bus aku xleh dok betol2, sendi2 mula sakit, sakit kepala sume2 lah, aku dah syak ni tak lain denggi. Yela teruk lain mcm, kali ni kalau aku denggi memang 50-50 lah nak lawan. Dah jumpe doc sume doc sarankan aku jumpe blk die ahad ni atau isnin sbb nk amek darah. sian b..risau sgt die. aku tau die xsenang duduk. hari ni aku dha okay dah. dah leh mkn, dah leh bangun, alhamdulilah (:

Thursday, November 4, 2010

Petang terakhir...bye sayang.

Amatlah berat hati untuk tinggalkan TC, ipoh, sayang and semua orang kat Ipoh. Jauuuhh dalam sudut hati ni memang sedih sangat tapi kite tak perlu pandang ke belakang sebab setiap perkara mesti ada pengakhirannya. Ingat tau syg, jangan naughty2...

Kesimpulan untuk semester ni...

Semester ni pada mulanya aku kira okay lah sebab aku sorang. Aku takde orang yang selalu semak kepala. Aku atur jadual sangat baik susunannya. Sungguh jelas Tuhan membantu aku agar ruang waktu yang ada aku boleh pulang ke rumah (:

Masa yang lebih kadangkala aku manfaatkan dengan lebih banyak berdoa dan sembahyang juga khusyuk sebab takde sape ganggu.
Study pun tak stress sangat sebab subject hanya dua. Aku pun cepat paham dan tidak ada yang menjadi masalah sangat.

Dengan adanya TV taklah bosan macam dok dalam gua. So, aku mulai rasa letih yang teramat sesangat dengan ulang-alik Ipoh-KL setiap minggu maka tibalah masa aku balik ke kehidupan asal. Tuhan tahu bila tiba masa aku akan beredar dan meninggalkan semuanya yang telah sebati dalam rutin seharian.

Terima Kasih



Sunday, October 31, 2010

Happy Birthday to me Princess Azalea

Thanks to anybody yang telah wish semalam hehe, even semalam bukanlah hari yang membahagiakan sangat tapi adenya orang yang setia sayang hehe teman aku so kira okayy laa. Aku telah decided utk balik ke rumah untuk masa sekarang kerana aku rasakan semakin gila bila aku dalam bilik so aku nak refresh balik. Lepas ni, aku kena balik ke kehidupan asal la jawabnye, usul balik ke asal hehe. So far, aku xde plan apa2 cuma tggu panggilan uitm saje. Cuti sebulan, then koje (;

Alahai account..asset, manufacturing, fifo lifo, club acc, incomplete rec, revaluation, realization. sume tgh sarat dalam kepala skang ni. rilex azalea..rilex, rabu ni kasi sembur atas paper.
Anyway, GOODBYE ipoh. See u!

Saturday, October 16, 2010

Songs in my wedding


I love traditional actually, but in my wedding I want more romantic mood and calm.
No lagu2 selamat pengantin baru or what so ever. hehe and theme of my wedding is baby soft pink for lady like this picture below:


And for men, I think this colour suitable for them...
Very light puple, not too bright. I want they wear colour look so sweet.



The cake will be like this:


hahaha

Friday, October 15, 2010

alahai masa depan...

Dulu time aku habis SPM aku try apply IPT. Sedihlah jugak kan last2 poli jugak yg sudi terima aku. Aku pun memang taknak keje dulu nak sambung sampai habis. For me, orang xde qualification xleh pegi jauh. Setakat jual muka bleh lah. Dulu aku memang aim course masscomm, orang kate glamour hehe aku pun fikir mesti best kan tapi English aku dlm SPM tak strong sgt so aku xdptla. Lepas je aku amek ulang SPM aku dapat betulkan lah blk result aku dengan bagus sekali alhamdulilah. hehe maka, aku pun try la apply syukur aku dapat course yg aku nak tu. hehe tapi masalahnya aku sayang ape yg aku dah amek kat poli ni. Lagipun, aku taknak lah ulang lagi 3tahun, kan.

Sekarang ni aku terpaksa kuburkan hasrat aku..paling sakit hati sebenarnya sebb rasa macam peluang rezeki dah depan mata tapi aku setakat bleh hepi jela. Unless memang dah appear 'MAAF PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA'. Aku dah selalu sangat tengok benda tu. And paling aku rasa aku tak layak pun, aku pun takdelah pandai sangat. Tapi orang selalu pandang rendah kat aku, kalau orang encourage aku betul2, bg aku fully support aku tau aku leh pegi jauh tapi takdok sapo haha setakat push2 gitu jela..

So, aku cuma harapkan adalah rezeki yang lagi bermakna nanti. InsyaAllah.
To Allah, thanks sebab bagi aku merasa benda2 ni sume. Aku ingat aku xlayak tapi aku rasa semua ni pun datang dariMu sendri. Terima Kasih...

Saturday, September 25, 2010

Pisau Cukur


What a nice movie. I like.
Btw, aku bukan nak cite psl cite ni cuma aku nak cite yg aku tersangat pening lately.
Aku xtau kenapa. My migrain getting worse perhaps.
ERGGHHH
Anyway, aku tengah cari dress yg murah tapi cantik skg.
Macam best je heee
Kalau ade suggestion, Formspring la i.
Well, masa semakin dekat and my birthday is coming soon. Sayang, I'm waiting.
hehe Don't disappointed me okayy.
I don't want anything but only YOU bb sayang (;
Muahhhhhh.

Raya nak abes dah..rindu sangat bulan puasa..haihhh
Rasa nk pusing balik masa.
Tapi apa yg perlu dipandang hanya di hadapan, right.
So, to Ipoh I will go soon. Im gonna miss you ALOT baby. ALOT!

Friday, September 24, 2010

yeayyy semester terbaek!

Alhamdulilah tiada yang lebih baik dari semester ni dengan limpah kurnia tuhan yang sangat aku hargai. Maka, semester ni dengan rasa tenangnya tiada gangguan malah stress keterlaluan dan paling dinikmati tiada orang yang mengganggu seperti mana ia berlaku pada semester sebelum ni.
hehe, semester ni pun dah nak habis, akan aku harga setiap saat bila berada kat ipoh dan campus yang dah aku habiskan masa bertahun2.
Biar pun melalui saat2 keseorangan tapi tiada sedikit keluh aku rembeskan.
Apatah lagi menangis, tidak pernah aku mengenang apa malah aku sangat happy

demamohdemam.

Dah 2 hari aku pening, migrain kot. Tadi aku tepaksa makan ubat sampai mengantok jgkla aku tido je. skang pun rase lesu. so, kepada sesapa jgnlah kacau aku wat masa ni dengan benda yg remeh2 plus, aku skg tgh clean up everything sebb aku xde masa nk main, nak focus on study je. TQ very much.

Saturday, September 18, 2010

tolonglah ya Allah. taknak demam.

Arghh sangat merimaskan rasa sakit tekak. Flu lagi.
Esok dah nak balik, mama pulak nak pergi raya kat tg.malim esok pastu pegi rawang, aku kalau tak balik esok memang dah lama aku pegi beraya sana sini. Bab makan xdehal. Kasi bedal je.
Tapi esok alamatnye aku kena pegi duta sendiri ler.. Mcm ne ek, aku kena tgk google map sebb aku xnk naik cab dr rumah, mahal. So, gunekan alternatif spt komuter,hehe
Isnin aku ada exam IT, malam ni aku kena study express lah.
Pasni berakhirla raya2 haha back to campus erghhh.

goody-goody attitude, so irritating!

Well, aku taknak smash sape2 tapi aku agak kurang selesa dengan kawan aku sorang ni, lelaki die ni aku kenal dari 4 tahun lagi, same2 nursery, sekolah semua la. Dulu die ni nmpk ok tapi lama2 alim je aku tgk. tak kesahlah kan tapi setiap status die mesti menjengkelkan. Kadang2 getik pon ada, tau la alim nak berdakwah through fb la kononnya tapi kalau nak tegur orang agak2 la. Tapi dia takdela tegur aku ke or kwn2 yg lain tapi i xsukela die ni. ee

Friday, September 17, 2010

dalam hati saya rasa anda sangat saya sayangi.




Awak2, saya nak bagitahu. Saya sayang awak. tau.
Sejak-sejak ni saya macam nak marah kan?
sebenarnya saya sayangkan awak...
Birthday saya nanti buatlah saya bahagia wak.
Saya teringin nak rasa orang yang saya sayang bagi hadiah.
Awak tau, saya xtau saya boleh bahagia dengan orang kain ke tak.
Awak tahu kitabanyak buat kenangan sama2 kan?
saya tahu saya takkan senang jumpa orang mcm awak.
Awak..
Kalau saya dah tak ada ingat lah saya wak..
Awak ingatlah saya yang tak seberapa ni.
Yang pernah buat hati sama2 gembira.
Saya sentiasa ingat awak.
Awak...nanti dalam syurga kita jumpa, awak carilah saya.
Saya tahu mesti awak takkan lupa saya.
Saya sayang awak.
Awak banyak buat saya bahagia.
Awak satu2nya..


marah marah marah

Yes, aku memang kuat marah, membebel, asek bising and sentiasa mahu orang lain paham apa situasi yang sedang berlaku lebih2 lagi bila ia semakin menekan. Sape yg suka kena marah and tibe2 nak marah orang. Aku pun xsuke lah! Bila aku marah muka terus berubah jadi cengih and no chance to you la nk explain everything. I'm not interested to hear anything when I'm HOT.
Apa yang perlu anda lakukan bila saya sedang marah dengan anda?

  • Dengar sahaje even pura-pura dengar pun tak kesah.
  • Iyekan saje.
  • Cool kan saje. Suruh aku ingat tuhan hee
  • Sorok barang2 yang hampir dengan aku yg kemungkinan akan dibaling.
  • tolonglah jangan bagi aku marah...aku tak suka keadaan sebegitu rupa jadinya. saket tau nggak?

Kaki sudah pulih. ily kaki (=


Kaki dah okay sebb aritu aku wat 'operation' kat kaki aku ni hehe terrer nggak?
Aku punye sakit hati jalan tak betol, pergi class pun sampai pernah nangis la tgh jalan sebb sakit sgt. Dah sebulan benda ni ada dalam kaki. Act bende tu kaca. Akibat tak pakai kasut. Pasni memang aku takkan kuar without slipper. Seksa aku. Aku nak wat keje pun limit sebb nak jalan pun tak btul. And now, finally...hehe kaki dah okay. I pun happy. Thanks to god. love you (;

Wednesday, September 15, 2010

Raya kome.

Back: Azri, Mama, Ayah, Azirah, Aku (;
Seat: TOK AND NANI


Selamat HARI RAYA Maaf zAhir batin

Raya tahun ni sangat indah rupenya. Tidak disangka haha. Even tak le ramai macam sebelum2 ni tapi meriah lah jugak. Berbaloi lah segala pujuk rayu kat nani supaya raya kat batu gajah yang damai ni. Tapi ini maybe raya yang terakhir kat batu gajah sebab next year mungkin raya kat KL je. Ada baiknye raya kat KL sebb takyah berpindah randah sekejap Tg.Tualang pastu lari ke Batu gajah pulak. Memenatkan sebenarnya. Kenangan raya tahun ini diabadikan selamanya...
Harap ini bukan yang terakhir buat semua. Okay?
Well, bulan puasa yang sangat boleh dirasa kesucian dan ketenangannya akan dirindui sampai bila2.
Btw, kepada rakan2 ku sayang rumah beta tiada open house ler. Tapi kalau kome nak beraya moh datang je ler.
Tak terlambat rasanya nak cakap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin buat rakan2 dan sesiapa saje yang membaca.
MUAHHHH.



Friday, August 20, 2010

Mungkin...

Mungkin lepas ni hati aku akan tawar.
Aku tersangat banyak bagi muka kot..aku tolong banyak sangat last2 babi bodo dilemparkan.
Kaki sakit takpe aku hiraukan, janji aku dapat ringankan ape yang terbeban.
Biarlah ape pon jadi disebabkan rase kasih aku sanggup.
Bila dah rase nyesal perkataan maaf dihulurkan mengharap aku rase terubat atas kata2 die tadi.
Sungguhnya walaupun aku kate 'xpe phm', aku nangis kat dlm train. Aku rasa ade org nmpk, sedu2 aku tahan sebak, cepat2 aku kuar train. Ya Allah azalea...sian sangat kat diri aku.

Knp b.. sedih sgt..b. hunny xtau nak cite kat sape mengharap blog jadi tempat hemburan rasa hati. sape2 bace ni jgnla ditanye knp hanya aku je tau.

Raya tahun akhirnya tercapai jugak hasrat hati nak raya kat bt gajah..tp raya tahun ni lebih bemakna sebb ada yang lebih menghargai diri.

Terima kasih atas segalanya.

Tuesday, August 17, 2010

Flightless bird american mouth.

Kenangan-kenangan yang best

  1. Filghtless bird american mouth mengingatkan aku awal tahun 2010 aku letak message alert tone. Teringat time duduk dengan new housemates eryn, sara, fadh, ika, nani.
  2. KL central and KLCC menjadi tempat paling2 bermakna sepanjang hidup.
  3. Nobody expect Ipoh adalah tempat paling berjasa dan bermakna dalam hidup aku.
  4. Bilik atas cc JP adalah bilik paling banyak aku habiskan masa selama aku kat ipoh
  5. PUO adalah salah satu tempat aku membesar.
  6. Cite Boys Over Flower adalah cite yang sangat lekat dalam hati.
  7. TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG MENJADI SEBAHAGIAN DALAM HIDUP DAN DAH JADI PUN KENANGAN. BYE ((;

Friday, August 6, 2010

Andai...

  • Andai hari ini hari terakhir aku.
  • Andai hari ini hari terakhir aku bersemuka dengan ibubapa aku.
  • Andai hari ini hari terakhir jantung aku bernadi.
  • Andai raya ini raya terakhirku.
  • Andai ramadhan ini puasa terakhir ku.
  • Andai aku tak dapat berbuat baik.

Tuesday, August 3, 2010

to mastura

Mas, aku nak cakap thanks byk2 ler yer atas kesudianmu menulis surat panjang menjela yang telah aku jumpa kat dalam diary aku. Sedih jugak aku baca esp part karaoke, makan same2 aku kalau pegi GM mst aku diam je sebb nk ingat detik2 manis tu hehe aku tak nafikan memang ang la paling banyak aku habeskan masa. Aku mintak maaf lah selama kite kenal. bia aku jelaskan semuanya agar ang paham knp aku tinggal ang dan sbgnya yer.
Tapi aku cume mintak ang jgnla kuat makan sgt pasni hehehe aritu kitorg aku dgn kerol ckp psl ang, ang kl pegi nasi ayam fuziah tu mst xnk mkn nasi kan, xabes2 kanji hehe. aku mintak ang halalkan lah ek ape yang guna, makan brg ang selama ni. Aku pun dah lame halalkan ape ang gune brg aku. cume aku agak kurang siket dgn prgai ang. mungkin ang tak sedar, tp ak byk terasa dgn ang. atas sebb itu la aku nak pindah umah lain sebenarnya wpun aku tak bape kenal group2 sara eryn tu demi nak rasa tenang jap aku beralih angin. aku harap ang tenang yer bace bnd ni.aku xnak nnt kwn2 br ang di masa dpn xsuka dgn ang dorg tak paham dorg balas balik lg teruk, pulau kan ang. sebenarnya rmai yg sedar prgai ang mcm tu tp kitorg diam2 jela sebb xnak jadi lain and aku pun dah lame kenal kan so aku terima jela. Tapi aku tau ang baik sbnrnya, susa sng ang tetap ade aku tak nafikan cuma ang kena pandai jage ati kawan. aku bk gileeeeeeeeeeeee weh terasa dgn ang hehe tp aku xcite kt sape2 cume penyelesaiannye aku pndh umh dan ang pun terasa akhirnye. Dan aku tak kesah pun ang pun dah delete aku dalam fb kan. Thanks byk2. Aku harap ang tabah yer pasni. Janganlah nizam wat xlayan ang, ang g layan jantan lain. Nizam laki yg baik. Aku sebgai perempuan, aku leh nmpk die baik sgt kat ang.

Ang jaga diri baik2 yer, aku maafkan ang and aku harap ang pun macam tu
(;

Assalamualaikum.

Saturday, July 10, 2010

Ramadhan yang dirindui.

Thanks to God, aku still lagi boleh merasai bulan puasa untuk kali ini. 2 hari aku balik ni pun ada sebabnya, iaitu aku nak makan puas2 hehe sebab esok 12th July aku nak puasa ganti. Aku tak boleh imagine aku bukak puasa nanti macam mana. Redha jela ek. hehe.


Puas jugak aku makan since jumaat aritu, dari steak, milo ice, roti canai, kari ayam yang sememangnya payah untuk aku berselera sebegitu bila aku sampai Ipoh. Pagi tadi aku lahap roti telur suku dan 3 keping roti dengan kari ayam. Gilaa sedapp. Aku makan je banyak2 sebab aku dah sedar kat ipoh aku takkan macam ni punye. Makan pun kena ikut schedule. Maybe aku akan puasa Isnin sampai Rabu je kot. Then khamis jumaat aku free jap lah sebb nak balik KL balik Then sambung baliklah Isnin minggu depan tu 5 hari hehe. Cukuplah 8 hari. Kalau aku larat aku sambung jelah sampai mana yang aku tahan. Saje aku nak bagi warm up kat perut ni supaya dia biasa2 kan lah puasa sebelum ramadhan nak datang ni.


Final World cup arini wehh. Spain! WAVING FLAGG!

syg2 ni untuk syg.

Telah lama ku nantikan
Saat semua ku impikan
Kau jadi milikku
Wahai sayang kulangkah lah duniaku..
Bawalah aku ke alam mimpimu
Mencintai mu takkan pernah menjenuh akan ku
Tulusnya hatiku dalam mencintai mu
Semuanya untukmu...
Peluklah aku jika terkenang
Semua kau idamkan Semua hanya milikmu Kau tercipta untuk diriku
Bukan maksudku untuk melukaimu
Bukan niatku dari dahulu
Semua hanya kerna ku sayang padamu
Kau tercipta untuk temani diriku
Bersyukur kita pada Yang Esa(terciptanya cinta)
Ku mendoakan kebahgiaan selalu
Peluk lah aku jika terkenang Semua kau idamkan semua hanya milikmu
Kau tercipta untuk diriku Bukan maksud ku untuk melukai mu
Bukan niatku dari dahulu
Semua hanya kerna ku sayang pada mu

from: your hunny.